ARDF 80m

ARDF 80m
80m peildoos volgens PA0HRX , zie vossestreken blog of klik op de foto

woensdag 15 oktober 2014

ARDF NC : Eerste testen met Raspi

Raspberry pi is nogal een mond vol , dus met raspi weet ge nu wat ik bedoel
Na wat gemijmer van " wat moet er nu allemaal opstaan " en enkele uren " joetoepen" ben ik gestart met volgend installatie op de raspi.
NGINX . Dit is een webserver zoals Apache er een is . Dit komt de laatste tijd nogal sterk op en zou ( altijd beleefd blijven) veel "lichter" draaien dan Apache .
Tevens is er een cache accelator bijgeïnstalleerd en een stukje soft om gemakkelijker met PHP5 te babbelen.Alles onder controle van de rasbian linux versie ( een debian afgeleide). De linux is eerst geupdated en daarna geupgraded.
Omdat ik zoveel ( liefst alles) wil laten doen langs de serverside moet de intelligentie daar dus draaien .Dit heeft als voordeel dat iedereen met een laptop zonder extra software toegang heeft .Dit zou kunnen met PHP maar Nodes.js is ook een kandidaat.Echter heb ik van de laatste geen kaas gegeten en van PHP zijn het ook maar brokjes.
Eenmaal de raspi lopende kan je deze een statisch IP adres geven en kan je met SSH vanuit je laptop alles beheren . Je kan dan ook de raspi ergens in het netwerk inpluggen en vanuit je luie zetel programmeren.


Hieronder een vergelijkende test tussen Apache en NGINX
test

Ondertussen ook al een nadeel ondervonden.Dit bordje heeft geen real time clock.Het haalt de tijd van een tijd server.Daarvoor moet je natuurlijk verbonden zijn met het internet en dat is niet de bedoeling ergens diep in een bos.We zullen dit anders moeten oplossen .Een mogelijkheid is via een GPS module of via een RTC plug-in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten